Infektiot ihossa Ihossa on usein bakteerin aiheuttamia tulehdusmuodostuksia, kuten finnejä, paiseita, märkiviä karvatupen juuria. Ihon on oltava ennen hierontaa vapaa kaikista mahdollisista bakteeri-infektioiden ilmenemistä. Epäilyttävän tilanteen sattuessa on aina parempi olla hieromatta.
Laskimotukokset
Koska mekaaninen käsittely kuten hieronta voi irrottaa verihyytymiä, ei tällaista raajaa saa hieroa. Verihyytymät kulkeutuvat verivirran mukana keuhkoihin ja aiheuttavat siellä vahinkoa, jopa kuoleman.
Pahanlaatuiset kasvaimet
Syöpäkasvaimet lähettävät etäispesäkkeitä muodostavia soluja, jos niitä mekaanisesti puristellaan ja hierotaan. Jos potilaalla on ollut syöpäkasvain niin hieronnasta on keskusteltava ensin hoitavan lääkärin kanssa.
Hemofilia
Henkilöä ei tule hieroa koska hieronta saattaa aiheuttaa ihonalaisia verenpurkaumia, jopa suuria sisäisiä verenvuotoja.
Ihotaudit
Ihottumaa sairastavilla tulisi olla lääkärintodistus, jossa otetaan kantaa, että onko heidän sairautensa vasta-aihe vaiko ei. Kontraindikaatioita ovat myös palohaavat röntgen tai jonkin muun sädehoidon jälkeen. Tuoreet leikkaushaavat jätetään myös hieromatta.
Tuoreet vammat
Tuoreet vammat kuten mustelmat, lihasruhjeet, revähdykset, venähdykset, nyrjähdykset jätetään hieromatta, koska silloin edesautetaan verenvuotoa kudoksiin.
Iskeeminen kudos
Kudoksen jonka verenkierto ei ole riittävä, ei tule hieroa koska siihen syntyy helposti haavauma, joka voi olla vaikeasti parannettava. Korostuu ikääntyvillä henkilöillä.
Suurentuneet imurauhaset
Joskus imurauhaset ovat suurentuneet eri syistä. Imurauhaset saattavat olla suurentuneet infektioiden tai kasvainten seurauksesta, ei niitä tule koskaan hieroa. Myöskään normaaleiksi tulkittavia rauhasia ei tule hieroa, poikkeuksena tietyissä tapauksissa ns. lymfahieronta.
Eri anatomisten alueitten hieronnassa tulee ottaa huomioon kullekkin alueelle tyypilliset erityispiirteet. Yleensä hieronta etenee seuraavassa järjestyksessä: sivelyt, hankaukset, puristelut, täristys, taputukset ja loppusively. Lähes kaikissa hierontatilanteissa pätee kuitenkin sääntö, että hieronta aloitetaan kevyillä otteilla, jotka vähitellen voimistuvat, ja lopetetaan jälleen kevyehköihin, rauhoittaviin otteisiin. Tähän sääntöön perustuu em. otejärjestys, jossa kevyet otteet ovat hieronnan alussa ja lopussa voimakkaat taas hieronnan keskivaiheilla.